ΑΡΧΕΙΟ -  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ -  2023-24
20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Τοπικός Μαθηματικός Διαγωνισμός

Διάκριση στους μαθητές μας:
ΜΗΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Α' Γυμνασίου)



     Συγχαρητήρια στους μαθητές μας ΜΗΛΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ του ΠΑΣΧΑΛΗ και ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, της Α' τάξης Γυμνασίου οι οποίοι διακρίθηκαν στον τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό της Α’ Γυμνασίου από το Γυμνάσιο Μανιάκων ο οποίος διενεργήθηκε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
     Οι μαθητές διακρίθηκαν ανάμεσα από πολλούς άλλους διαγωνιζόμενους και μπορούν να προχωρήσουν στη Δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
     Φυσικά όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα της επόμενης φάσης, αυτή και μόνη η συμμετοχή και διάκριση των μαθητών μας, στον απαιτητικό αυτό διαγωνισμό, αξίζει πολλών συγχαρητηρίων. Ευχές για πρόοδο και πάντα διακρίσεις!
     Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κάθε έτος τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά σε τέσσερις φάσεις, οι οποίες οδηγούν τελικά στη συγκρότηση των Ελληνικών ομάδων που λαμβάνουν μέρος στους διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς.
     Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων διεθνών μαθηματικών διαγωνισμών.



Πιο συγκεκριμένα, το μηνυμα που λάβαμε από την Ε.Μ.Ε. Καστοριάς ανέφερε:

Διακριθέντες μαθητές στον τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό της Α’ Γυμνασίου - Γυμνάσιο Μανιάκων

     Μετά τη διόρθωση των γραπτών του τοπικού Μαθηματικού Διαγωνισμού -για την Α΄ Γυμνασίου- που διενεργήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2024 από το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Καστοριάς, σας ανακοινώνουμε τα ονόματα των μαθητών του σχολείου σας που διακρίθηκαν και περάσανε στην επόμενη φάση.

Οι μαθητές είναι:

- ΜΗΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ
- ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

     Η 2η φάση του Διαγωνισμού μας θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τις διακοπές του Πάσχα. Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα θα ενημερωθείτε εκ νέου σε επόμενο μήνυμά μας.
     Σας παρακαλούμε πολύ να ενημερώσετε τους επιτυχόντες μαθητές / επιτυχούσες μαθήτριες του σχολείου σας.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος της ΕΜΕ Καστοριάς,
Δήμου Σπυρίδων