ΑΡΧΕΙΟ -  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ -  2023-24
21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Συμμετοχή
στη 2η Συνάντηση Νεανικής Ποίησης
στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς



     Μία ομάδα μαθητών από το Γυμνάσιο Μανιάκων, 10 μαθητές και μαθήτριες της Β και Γ τάξης, συμμετείχαν στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς "2η Συνάντηση Νεανικής Ποίησης, που υλοποιήθηκε στον χώρο του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. Η συνάντηση αυτή δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά επιδιώκει την εξοικείωση των μαθητών με τον ποιητικό λόγο μέσω της ανάγνωσης και της δημιουργικής γραφής, αλλά και την ελεύθερη έκφραση και προβολή των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων, προβληματισμών, οραμάτων και συναισθημάτων των νέων μαθητών. Η φετινή Συνάντηση Νεανικής Ποίησης ήταν αφιερωμένη στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου, του οποίου τραγούδια ερμηνεύτηκαν από μαθητές του Μουσικού Σχολείου.
     Οι μαθητές μας παρουσίασαν τις ποιητικές τους δημιουργίες, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, και άκουσαν τις απαγγελίες των υπολοίπων συμμετεχόντων από διάφορα σχολεία της Π.Ε. Καστοριάς, αλλά και της Κοζάνης.
     Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για τη φιλοξενία και την ευκαιρία που μας έδωσαν να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με τον πιο δημιουργικό τρόπο.