ΑΡΧΕΙΟ -  ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ -  2023-24
15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ"



     Καλεσμένος στο Γυμνάσιο μας ήταν ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Καστοριάς κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης έπειτα από πρωτοβουλία της καθηγήτριας Φυσικής ΠΕ04.01 κ. Ελένης Εξάρχου.
     Στην εποχή της ενεργειακής κρίσης, των πολύχρωμων τιμολογίων και της σταδιακής πράσινης μετάβασης και στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον αγαπητό κύριο Κωνσταντινίδη ο οποίος μας αποζημείωσε με τον καλύτερο τρόπο, εξηγώντας μας με σαφήνεια και απλότητα ότι πρέπει να γνωρίζουμε γύρω από αυτό το πολυσύνθετο αλλά τόσο απαραίτητο αγαθό την Ηλεκτρική Ενέργεια.
     Ακούσαμε για την ιστορία της ηλεκτρικής ενέργειας, κατανοήσαμε τον τρόπο διανομής της και φυσικά ασχοληθήκαμε με τους σωστούς και τους λάθος τρόπους χρησιμοποίησης αυτού του αγαθού.
     Η αναλυτική και περιεκτικότατη παρουσίαση του κ. Κωνσταντινίδη μας άφησε πλήρως ικανοποιημένους, ενώ ταυτόχρονα δίδαξε τον καθένα από εμάς για την ορθή χρήση του ηλεκτρισμού, με ασφάλεια και οικονομία για τα νοικοκυριά.
     Η παρουσίαση αυτή κατάφερε να συνδέσει τους επιστημονικούς όρους και ορισμούς του μαθήματος της Φυσικής, με την καθημερινότητα και τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου για ηλεκτρική ενέργεια.
     Κύριε Κωνσταντινίδη σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε να είστε καλά και να συνεχίσετε αυτό το τόσο χρήσιμο έργο της ενημέρωσης του κοινού του τόπου μας και όχι μόνο!